Værd at vide

Her finder du svar på de spørgsmål, vi ofte bliver stillet

Hvad gør vi, hvis det bliver dårligt vejr?

Hvis det regner, kan I opholde jer i skibets salon. Nogle skibe har solsejl der kan spændes ud over dækket og beskytte for regnen. Klæd jer altid på efter vejret. I tilfælde af stormvejr, hvor skipper vurderer, at det ikke er sikkert at sejle ud, får I godtgjort turen eller tilbudt en sejltur en anden dag. Det sker dog yderst sjældent.

Skal vi være bange for at blive søsyge?

Søsyge er meget sjældent et problem. De farvande, vi sejler i,  er ideelle til tursejlads, så skipper kan stort set altid finde læ og rolig sø. Skibets besætning har stor erfaring og ved, at det er en fornøjelsestur, derfor sørger de for, at skibet bevæger sig så roligt som muligt.

Kan vi få pengene retur, hvis vi aflyser turen?

Ved booking betaler I 1/3 af skibslejen i depositum. Resten af beløbet skal betales senest 30 dage inden sejladsen. Hvis I ønsker at aflyse turen, kan I gøre det indtil senest 30 dage inden sejladsen. Dog beholder skibet jeres depositum, fordi de har holdt datoen reserveret til jer og har svært ved at leje det ud med så kort varsel.

Er der toilet om bord på skibet?

Alle skibene har toilet om bord.

Må vi selv medbringe mad og drikke?

Det er individuelt fra skib til skib, så det skal aftales direkte med skibets besætning. Hvis I aftaler selv at medbringe mad og drikkevarer, vil der typisk skulle betales 'proppenge'.

Kan forplejningen om bord tilpasses til folk med allergi?

Hvis skibets besætning står for maden om bord, skal I aftale med dem, hvordan menuen kan tilpasses gæster med allergi..

Kan man komme om bord, hvis man er gangbesværet eller sidder i kørestol?

Skibenes besætning er altid villige til at give en hånd, men det er meget individuelt fra skib til skib, hvor let adgang der er for gangbesværende og folk i kørestol. Vi anbefaler at tage en snak med besætningen på det enkelte skib.

Hvordan er sikkerheden på skibet?

Alle skibene og besætninger er godkendt af Søfartsstyrelsens regler for skibe til passagersejlads. Skibene bliver årligt synet og gennemgået. Før afsejling gennemgår besætningen sikkerhedsreglerne om bord, Der er redningsveste til alle passagerer.

Er vi forsikrede, hvis der sker et uheld?

Ja, skibene har en passagerforsikring.

Er der tæpper på skibet?

De fleste skibe har tæpper, hvis det bliver koldt.

Hvor sejler vi hen?

Medmindre I har en plan om at skulle i land et bestemt sted i løbet af dagen, anbefaler vi, at I planlægger så lidt som muligt i forvejen. På selve dagen kan skibets besætning lægge ruten efter vind og vejr, så I kan slukke for motoren og sejle mest muligt for sejl. Snak med skibets besætning, hvis I for eksempel gerne vil lægge til på en ø eller at kaste anker for at bade.

Hvad skal vi lave om bord?

I skal ikke være bange for at kede jer. En sejlads med de flotte, gamle træskibe er en stor oplevelse i sig selv, så I behøver slet ikke at planlægge underholdning undervejs. De, der har lyst, kan være med til at sætte sejl og lære at krydse og vende. På de større skibe bliver I inddelt i hold, der har ansvar for hvert sit sejl. Det kræver ingen forkundskaber. Alle kan være med, også børnene. Undervejs kan I få noget godt at spise, lægge til ved en ø, tage fiskestænger med eller ankre op i en bugt og bade fra skibet. Mulighederne er mange.

Taler skibets besætning engelsk?

Ja, besætningen på alle skibene taler engelsk.

Må vi fiske fra skibet?

Nogle skibe har specialiseret sig i at arrangere fisketure. Andre skibe gør det gerne, hvis I ønsker det. Aftal det med skibets besætning på forhånd, så I kan sejle ud til de områder, hvor der er fisk at fange. Dansk lov kræver, at alle der fisker, har et fisketegn. Det kan købes i de fleste turist kontorer .

Hvad skal vi medbringe til børnene?

Forældrene har ansvar for børnene om bord. Det anbefales, at mindre børn bærer en komfortabel svømmevest. Der findes godkendte redningsveste om bord, men disse er kun til nødsituationer, og er i øvrigt ikke så behagelige at gå rundt med. 

Er det muligt at få en klapvogn eller barnevogn med på skibet?

Ja. det er muligt på de fleste skibe.

Er der krav til en bestemt påklædning? 

Klæd jer praktisk på. Tag gerne en ekstra trøje og en vind- og vandtæt jakke med. Praktiske sko er en fordel. Det er ikke tilladt at have stiletter på, da de laver mærker i skibenes trædæk.

Hvad skal vi selv medbringe, hvis vi overnatter på skibet?

Som oftest er der dyner og hovedpuder om bord. Af hensyn til pladsforholdene, anbefaler vi, at I benytter jer af dem. I kan medbringe jeres eget sengetøj eller leje det om bord. Ønsker I at leje det, så husk at give besked. Alternativt kan I selv medbringe en sovepose og lagen. I skal selv medbringe håndklæder. Bløde tasker som kan foldes/bukkes foretrække pga. pladsforholdene. Kufferter bør undgås.

Medicin

Af sikkerhedsmæssige årsager, bedes brugere af livsvigtig eller særlig medicin meddele dette til skibets besætning ved påmønstring.

Hvor lang tid inden vores arrangement skal vi reservere skibet?

I weekenderne i sommerhalvåret er der mange, som gerne vil ud at sejle. Det er derfor en god idé at booke hurtigst muligt. Især hvis det drejer sig om et arrangement, som allerede har en fastsat dato, der ikke kan rykkes.

Hvor bestiller jeg sejlturen?

Du kan bestille sejlturen ved Maritimt Center Danmark, Havnepladsen 2 i Svendborg.
+45 62 23 69 54 eller maritimtcenter@svendborg.dk

 

 

Facebook