Maja

Tag på en sejltur for fulde bramsejl!

Bramsejlskonnerten MAJA sejler især på Limfjorden, som er et roligt farvand med betagende smukke kyster. Skibet med besætning kan dog også hyres andre steder i landet, hvis det passer ind i sejlplanen.

Som det eneste skib herhjemme har MAJA tilladelse til at medtage hele 75 passagerer, og derfor egner skibet sig særdeles godt til større firmaudflugter, familiefester og bryllupper. I den hyggelige salon i dækshuset er der spiseplads til 28, og i salonen nede om læ kan der dækkes op til 65 spisende gæster.

MAJA blev bygget under første verdenskrig på et af mange værfter langs Rihnen i Holland. Siden blev skibet ombygget til fragtskib, og indtil 1957 sejlede MAJA ud fra Hamborg med korn, kul, granit og træ til hele Skandinavien. En sejltur med MAJA giver derfor gæsterne en fin kulturhistorisk oplevelse af, hvordan de gamle sejlskibe fungerede som fragtskibe, længe inden lastbilerne på land tog over og gjorde mange af fragtskibene overflødige.

Tungt lastet med Bornholmsk granit sejlede MAJA sin sidste fragttur fra Rønne til København så sent som i 1996. Den følgende vinter blev skibet rigget op med sine nuværende tre master, så skibet idag stort set ser ud, som det gjorde i 1930’ernes Hamborg.

Under dæk er der imidlertid ikke mange spor af det store lastrum, hvor varerne igennem generationer er blevet kastet ned for siden at blive transporteret og losset i land i en ny havn. I dag er der en hyggelig spisesalon og kabys, og på banjen er der plads til 24 overnattende gæster.

Book skibet hos Maritimt Center Danmark

Priser

4 timer: 16.400 kr.
ved max. 30 passagerer
Derefter 315 kr. pr. passager, dog max. 75
Ekstra timer: 1.850 kr. pr. time uanset passagerantal

Priserne gælder fra hjemhavnen i Struer.
Forsejling til andre havne i landet afregnes med 950 kr. i timen.

Facebook